profit.bg  За повечето гости на хотела напускането му е последна мисъл,

...
profit.bg  За повечето гости на хотела напускането му е последна мисъл,
Коментари Харесай

6 неща, които не трябва да правите при напускане на хотела

profit.bg

 

 

За множеството посетители на хотела напускането му е последна мисъл, само че е значимо нещо преди да се отправите към у дома. Все отново има някои основни неща, които е добре да знаете и да извършите, преди да кажете „ Благодаря и сбогом “. Ето какво да избягвате да вършиме, в случай че желаете да сте посрещнати благосклонно идващия път.

1. Не закъснявайте с заплащането.

Първото предписание при овакантяване? Не закъснявайте да платите. Точно като фирмите за наем на коли, които таксуват за спомагателен ден, когато връщате колата няколко минути по-късно, хотелите също могат да ви наложат висока цена, тъй като закъснявате с половин час. Ако се бързате назад към хотела и знаете, че няма да стигнете в точния момент, нищо не пречи да се обадите и да предупредите.

2. Не забравяйте да ревизирате още веднъж стаята и сейфа.

Освен да напуснете стаята в точния момент, уверете се, че не оставяте нищо след себе си. Проверете под леглото за някой загубен чорап или контактите за зарядно устройство. Ако имате ранен полет или ранно време за овакантяване, опаковайте колкото може повече багаж предходната вечер, с цел да не бързате в последната минута. Също по този начин не забравяйте да вземете всичко, което държите в сейфа в стаята. Ако сте в хотел, където би трябвало да оставите паспорта си на рецепцията, поискайте си го по-рано, в случай че е допустимо.

3. Не забравяйте да дадете бакшиш на камериерката.

Въпреки че е елементарно да забравите, постоянно е учтиво да оставяте пари на хората, които чистят стаята ви.

4. Не подценявайте, в случай че имате спомагателни сметки.

Възможно е да бързаме да напуснем, само че обърнете внимание на всички такси и изискайте подробна информация, с цел да разберете за какво хотелската такса е друга от цената на стаята, която в началото сте резервирали. Някои хотели съзнателно популяризират ниски цени на стаите, мислейки, че по този начин ще привлекат хората, само че бъдете нащрек за скрити условия. Проучете таксите, които се заплащат на хотела, преди да резервирате престоя си, с цел да не бъдете сюрпризирани.

5. Не плащайте с пари в брой или дебитна карта.

Много посетители на хотела даже не осъзнават, че са били таксувани в допълнение, тъй като нормално не гледат разписката, а я изхвърлят. Ако платите с дебитна карта, има заплаха да ви дърпат пари от нея, в случай че няма отбрана. Повечето кредитни карти обаче разполагат със отбрана, тъй че няма да могат да ви бъдат слагани спомагателни такси.

6. Не молете в хотела да викат такси

Това е значимо за пасажери с бюджетно ограничаване. Ако желаете да спестите няколко $, планирайте и проверете дали услугата за споделяно пътешестване я има на мястото, на което сте, или потърсете различен метод да се придвижите до мястото, на което отивате.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР